Mijn spiegel

door | dec 17, 2021

Afgelopen maandag postte ik mijn verhaal over mijn struggles om mijn kind naar school te krijgen. Hoe ik midden op het schoolplein in huilen uitbarstte. Hoeveel moeite ik er soms ook mee heb om een pittig kind te hebben. Hoe moeilijk ik het dan met mijzelf heb en dat ik me dan achteraf gezien wel voor mijn kop kan slaan dat ik het niet gezien heb!

Dat ik wat niet gezien heb???

Dat zal ik je vertellen…Wij zaten vorige week met zijn vieren in quarantaine nadat mijn vader op pakjesavond erg ziek werd en Corona bleek te hebben. En nog wat andere zaken die vorige week voorbij kwamen, waardoor ik al met al slecht in mijn vel zat. Wat me op dat moment even niet duidelijk was dat mijn zoon mijn gedrag spiegelde…Ik kreeg terug wat ik hem liet zien. Ik was onrustig en geïrriteerd. Ik had de week ervoor niet de rust en tijd voor mezelf kunnen pakken doordat we met zijn vieren op 72m2 in quarantaine te zitten. (Dat is echt te krap!) 24/7 iedereen in mijn aura zorgt bij mij voor chaos in mijn hoofd. En wat liet mijn kind mij zien? Juist die chaos! En ik verwachtte van hem, na een week chaos, dat hij huppelend de school in zou lopen en dat hij zijn moeder in chaos achter zou laten. Zo werkt dat niet …

Dus wat had ik te doen?

Voor mij was dat heel simpel! Uit ervaring weet ik dat voor mezelf zorgen key is. Zelfzorg, zorgen voor rust in mijn hoofd en in mijn lijf.

Spiegelen

Mijn kind liet mij, door zijn gedrag, zien dat ik even pas op de plaats moest maken. Dat ik tijd voor mezelf in had te plannen zodat ik weer rust in mijn hoofd kon creëren.

Dus wat deed ik?

Ik ging aan de slag met mijn yoga & meditatie app. Ik deed, gewoon thuis in de huiskamer, een les yoga met aansluitend een ontspannende meditatie. Hierdoor kwam er weer ruimte in mijn hoofd. De dag erna had ik een wandelsessie met mijn eigen coach en de dag daarna ging ik een uur wandelen met een gelijkgestemde vriendin. Ik was weer hersteld. Ik had weer rust gecreëerd voor mezelf in een paar simpele stappen.

Wat denk je dat er bij mijn zoontje gebeurde?

Hij werd weer rustig, geen uitbarstingen meer en huppelend naar school de rest van de week! Hij heeft zelfs doorgeslapen in zijn eigen bed tot 06.45u (Insiders know….dat is een unicum, want mijn zoontje is een rampzalige slaper!)

Hoe komt het nou dat ik zo snel doorhad wat er aan de hand was? Dat ik wist wat er voor behoefte achter het pittige gedrag van mijn zoontje lag?
Ervaring, zelfkennis en heel veel zelfreflectie. Door coaching, mijn Kindercoach opleiding en mijn eigen ervaringen met een pittige zoon zorgen ervoor dat ik heel snel doorheb wat er speelt. Ik weet bij mezelf de juiste vragen te stellen zodat ik snel tot de kern van het probleem kom en actie kan ondernemen. Met een paar simpele stappen heb ik de rust terug kunnen brengen in mijn hoofd én in huis!

Wil jij inzicht in de behoefte achter het pittige gedrag van jouw kind? Ben jij op zoek naar meer rust in zowel jouw hoofd als in huis en weet je zelf gewoon niet meer wat te doen om dit te krijgen? Neem dan contact met me op. Ik kijk graag met je mee zodat jij ook die rust kunt ervaren.

Liefs

Tessa

Tel 06 26212028

tessa@quistcoaching.nl